Saftig sockerkaka med fläderblomssaft

Vi på Brunneby har ofta turen att smaka någon god kaka som Felicia bakat. Felicia Pettersson, tjejen bakom de populära bakflaskorna under märket Felicias Kakeri jobbar nämligen även i Gårdsbutiken.

Nu har Felicia bakat en underbar kaka med Brunnebys Fläderblomssaft, här kommer receptet:

Saftig Sockerkaka med fläderblomssaft

Ingredienser
50 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 st ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl Brunnebys Fläderblomssaft (koncentrerad)
smör till formen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1,5 liter.
2. Smält smöret i en kastrull, låt svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saften i en fin stråle mot slutet av vispningen.
Tillsätt mjölblandningen, varvat med smöret och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen, 40-45 minuter. Känn med en provsticka att kakan
är genomgrävdas. Lät vila en stund innan kakan stjälps upp.
6. Tips! Dekorera kakan med god choklad, bär, florsocker eller ätbara blommor.