Produktutveckling

Moodbild på hallon

Har du en idé om att ta fram en ny produkt eller har du fina råvaror som du vill förädla men vet inte riktigt hur? Vi på Brunneby har stor erfarenhet och kunskap om produktutveckling. Vi vet att det är avgörande för en produkts framtid att den har rätt smak, färg och utseende. Som kund hos oss kan du vänta dig ett nära och förtroligt samarbete med gemensam bedömning. Med vår samlade kunskap arbetar vi tillsammans för att ta fram just den produkt du är ute efter på ett ekonomiskt och effektivt sätt.

 

Steg för steg i ett utvecklingsprojekt

1 – Idé
Arbetet börjar alltid med en idé, oftast från dig som kund. Kanske har du upptäckt att något saknas på marknaden eller att det som finns inte håller riktig kvalitet. Kanske har du fått inspiration från en resa eller upptäckt en trend utomlands som du vill vara först med i Sverige. Vår företagsidé från allra första början är ju att förädla bär, frukt och grönsaker till hållbara och säljbara konsumentprodukter.

2 – Analys
Vi använder vår kunskap om produktutveckling för att analysera idén och testa projektets förutsättningar för att lyckas. En smak som blivit trendig i England kanske inte alls slår igenom i Sverige. Hur vi uppfattar smak och färg är personligt, men var vi bor spelar också en betydande roll.

3 – Lab
Nu börjar det roliga arbetet med att hitta rätt. Vi blandar, experimenterar och provsmakar tillsammans med dig som kund. Här är smaklökarna viktiga! Sensorik är en spännande vetenskap.

4 – Teknik
När vi hittat den rätta smaken gäller det att se till att din produkt fungerar i praktiken. Vi anpassar produkten och receptet till tekniska förutsättningar, lagar och förordningar, råvarutillgång och kostnadsaspekter. Vi är livsmedelscertifierade enligt IP Livsmedelsförädlking, KRAV m.fl. Vi är specialister på tappning av kolsyrade drycker på glasflaskor, varmfyllning av saft och juice på glas 250-1000 ml, fyllning av viskösa produkter på glasburk 100-800 ml, plastbägare 50-500 ml, dunkar 2,5-5 l samt Bag in box 3 l.

5 – Produktionstester
Vi testkör i produktionen och ser till att din produkt fungerar som det är tänkt. Du är med och lär dig hur vi arbetar och hur produkten är framställd. En vanlig O-serie består av 1000-3000 flaskor eller burkar och den använder man oftast för försäljning och tester på marknaden.

 

Kontakta Gunnar Kjellin för mer information om produktutveckling.

Gunnar Kjellin 
Email- gunnar@brunnebymusteri.se
Mobil- 0701-960 460