Äntligen glöggtider

Glöggen kom till Sverige redan på 1500-talet och första gången man ser ursprunget till ordet ”glögg” är 1609 då man skriver om ”glödgat vin”. Glödgat betyder uppvärmt.

Vi lanserade vår första glögg 1986. Det var den klassiska röda glöggen som vi säljer än idag. Några år senare kom äppleglöggen. Äppleglögg med saffran kom 2010. Alla är alkoholfria.

Serveringstips
Det traditionella är att servera glöggen varm. Men den är även god att dricka kall, on the rocks med Ginger ale.
Bjud på en härlig ”jul-sangria” till julfesten, blanda den röda glöggen med prosecco, is, lime och rödvin.
Om du vill du spetsa glöggen så passar rödvin, brännvin och cognac. Gör glöggen helt personlig genom att smaksätta den själv, prova dig fram med ingefära och örtkryddor som basilika, timjan, oregano. Citrus, lime, apelsin, tranbär, lingon, blåbär, kråkbär och hallon passar också bra. Om du är helgalen kan du prova gelégodis som segaråttor och döskallar!

Tillbehör
Glögg är mycket gott med de traditionella mandlarna och russin. Men här kommer tips på annat som passar väldigt bra till glögg! Chilinötter, gärna hemgjorda, Dadlar med bacon, Mjuk pepparkaka med ädelost, Kronans pepparkakor, Rocky road glass, Getostpaj, Laxquice med löjrom, Päronklyftor med lufttorkad skinka och Grönkålschips.

Kategoriserad som Tips