Äpplemottagning startar 20 september

 

Från och med den 20/9 till och med den 31/10 tar vi emot årets skörd av äpple. Vi välkomnar alla äpplesorter, men det är viktigt att frukten är mogen. Om du delar ett äpple mitt itu och ser att kärnorna är bruna vet du att frukten är mogen. Vi tar även emot fallfrukt och frukt med mindre stötskador.

När du kommer till Musteriet med din frukt, följer du vägen utmed stora parkeringen runt till Musteriet (fabriksbyggnaden) och stannar till vid vågen. Där finns en walkie talkie med en anropningsknapp. Tryck på den så kommer personal och hjälper dig med invägningen. Tänk på att inte ha för tunga lådor, du måste själv kunna bära dem till vågen.

När du lämnar äpple får du 2 kr/kg att handla för i Gårdsbutiken, du får även köpa äppelmust till ett reducerat pris jämfört med om du köper must utan att lämna äpple. Du kan handla vad du vill i Gårdsbutiken förutom produkter från Country Line (kläder, smycken mm).

Det går 2 kg äpple till 1 liter must (1,3 kg äpple per 63 cl flaska). All frukt blandas och ger vår goda äppelmust som vann första pris i klassen ”Klar must av flera sorters äpplen” i Must-Sm förra året.

Vid invägningen får du ett kvitto på hur mycket frukt du lämnat in och kan handla i Gårdsbutiken.

 

Priser vid inlämning av äpple
Äppelmust 63 cl – 17 kr/st, 200 kr/kartong (ord. pris 20 kr/st, 220 kr/kartong)
Äppelmust 33 cl – 11 kr/st, 220 kr/kartong (ord. pris 13 kr/st, 230 kr/kartong)
Bag in box, 3 liter – 94 kr

Du kan även beställa pastöriserad äppelmust på 28 liters dunk. Detta måste dock förbeställas. Kontakta Gårdsbutiken för beställning på 0141-40204.

 

Äpplemottagningens öppettider

Vardagar kl. 9-17
Lördag-söndag kl. 12-16