Äpplemottagning 2020

Nu börjar vi närma oss äpplesäsongen 2020, från och med den 19/9 är du välkommen att lämna äpplen på Brunneby.

Äpplemottagningens öppettider:

Vardagar 10- 16
Lördag 10-15
Söndag 11-15

Vanliga frågor
Här besvarar vi några vanliga frågor om mustning.

Vad för slags äpplen vill ni ha och hur ska de se ut?
Äpplena ska vara mogna och saftiga men samtidigt hårda. Äpplena behöver inte plockas direkt från trädet utan fallfrukt mottages också. Stötfläckar är inget hinder men var noga med att det inte gått röta i frukten. Det går bra att blanda olika sorters äpplen. Sommaräpplen passar inte till must för att de är torra och mosiga.

Hur ska äpplena packas/fraktas?
Leverera gärna frukten i kartonger, korgar eller papperskassar. Packa inte för tungt för då kan det bli besvärligt att lyfta. Vi väger snabbt in din frukt.

Hur mycket får jag betalt?
I Gårdsbutiken får du betalt för din frukt. Du får 2 kr/kg att handla för i Gårdsbutiken. Äpplemust får du köpa till specialpris.
Äppelmust BIB -10% på ordinare pris, äppelmust 63 och 33 cl -15% på ordinarie pris, äppelmust med fruktkött 33 cl – 15%.

Kan jag få must av min egen frukt?
Om du vill ha must från din egen frukt krävs förbeställning och leverans av minst ett ton äpplen. Är du intresserad av att pressa din egen frukt hänvisar vi till andra småmusterier i närheten, tex Hultsätter Grönt & Jordnära som hyr ut pressutrustning. Läs mer om det här hultsatter.se
Vi kan också tipsa om Rosa äpplet, läs mer om dem här! rosaapplet.se